November 7, 2014

Published November 07, 2014 by Ad-Vinylrecords with 0 comment

Jody - Don´t Stay Late b/w If Only We Could Stay Together (Goodbye) (1983) - single

Jody Pijper (Ter Aar, 17 mei 1952) is een Nederlands achtergrond- en solozangeres. Ze heeft ook opgetreden onder de namen Jody en Jody Miles.
Pijper begon haar muzikale carrière in 1972 in Den Haag. Met Robbie van Leeuwen (van Shocking Blue) nam ze in 1973 haar eerste single op. In 1974 speelde ze voor korte tijd bij Jupiter. In de tweede helft van de jaren zeventig was Pijper lid van de studiogroep Rainbow Train, onder leiding van Hans Vermeulen. In dat verband nam ze onder meer muziek op voor Lucifer, Anita Meyer (die ook deel uitmaakte van Rainbow Train) en Peter Hollestelle.
In 1978 vormde Pijper met allerlei studiomuzikanten (onder wie haar zus Lilly Pijper en Peter Hollestelle) The Hachee Band, waaruit Cashmere ontstond. Na verloop van tijd verlieten leden deze band en bleven Jody Pijper en Hollestelle als duo over. In 1979 hadden ze succes met een cover van het door Albert Hammond en Leo Sayer geschreven liedje "Love's what I want". Aan het eind van de jaren zeventig verzorgde Pijper achtergrondzang voor de albums 3 van Jan Akkerman en Slithering van The Blue Band.
Begin jaren tachtig nam Pijper deel aan het door Jaap Eggermont begonnen Stars on 45-project. Ze maakten discoversies van bekende hits. Hun single "Stars on 45", een medley met onder meer muziek van The Beatles en Shocking Blue, werd een nummer één-hit in Nederland en de Verenigde Staten. In 1983 werd haar eerste soloalbum (Jody Miles) uitgebracht met de ballad single “Don´t Stay Late”, wat niet verder kwam dan de Tipparade.

A - Don´t Stay Late (3:21)
Written-by: Ilja Gort / Producer: Dick Bakker / Arranger: Dick Bakker
B - If Only We Could Stay Together (Goodbye) (4:05)
Written-by: A. Hekket, M. Van Der Steen, G. Pijper / Producer: Fred Hekket / Arranger: Fred Hekket

Label:  VIP Records
Genre:  Ballad
Catalog#  110014

1983

0 reacties:

Post a Comment