April 3, 2015

Published 4/03/2015 by Ad-Vinylrecords with 0 comment

Trafassi - Huishoudschool b/w Carnafassi (medley: Margreet, Dans Met Mij, Huishoudschool, Amsterdam, Ela Ela, Strijkplank) (1986) - single

Trafassi (Surinaams voor ommezwaai of anders) is een Surinaams-Nederlandse allround-feestband rond zanger-percussionist Edgar 'Bugru' Burgos, een neef van Lieve Hugo. Trafassi speelt een mengeling van Caribische stijlen, top 40-hits en eigen materiaal.
Trafassi werd in 1981 opgericht door ex-leden van The Happy Boys, de voormalige begeleidingsband van Lieve Hugo. Trafassi begon als kaseko-formatie maar ontwikkelde zich geleidelijk tot een veelgevraagde allround-band met nummers in het Surinaams, Nederlands en Engels.
In 1985 scoorde de band een hit met "Wasmasjien". De singles die daarna volgden werden door de platenmaatschappij afgewezen omdat ze niet als "Wasmasjien" klonken. Eind jaren negentig kwam het tot een breuk tussen Burgos en de overige Trafassi-leden (eveneens leadzangers). Burgos richtte een nieuwe Trafassi op waarmee hij nog steeds optreedt en in 2010 aan een theatertournee begon ter gelegenheid van het dertigjarig jubileum.

A - Huishoudschool  (3:58)
Written-By – Trafassi / Produced, Arranged, Conducted-By - Trafassi
B - Carnafassi (medley: Margreet, Dans Met Mij, Huishoudschool, Amsterdam, Ela Ela, Strijkplank)  (5:00)
Written-By – Trafassi / Produced, Arranged, Conducted-By - Trafassi

Label:  Mercury Records
Genre:  Latin
Catalog#  884446-7

(P) 1986
      edit

0 reacties:

Post a Comment