February 22, 2016

Published 2/22/2016 by Ad-Vinylrecords with 0 comment

Diesel - Down In The Silvermine b/w Ready For Love (1980) - single

Diesel is een Nederlandse rockband, opgericht in 1979 door platenproducer Pim Koopman (oud-drummer van Kayak) en zanger-gitarist Rob Vunderink. Het duo had in 1978 al een single uitgebracht onder de naam Concrete. De band werd gecompleteerd door gitarist Mark Boon en bassist Frank Papendrecht met wie Vunderink in The Hammer had gespeeld.
De groep raakte op elkaar ingespeeld als studiomuzikanten voor een aantal producties van Koopman, onder andere "Late at night" en "Rio" van Maywood. Diesel had Top 40 hits met "Going back to China" en "Down in the silvermine", maar het was de vierde single, "Sausolito Summernight", die de groep internationaal succes bracht (nummer 25 in de VS en nummer 1 in Canada). Ondanks een Noord-Amerikaanse tournee en een platencontract bij Atco Records in de VS kon het succes niet gecontinueerd worden, onder andere door talloze bezettingswijzigingen en een louche platenbaas (Regency directeur Lloyd Segal verdween met het voorschot van 100.000 dollar van Atlantic Records en de opbrengsten van de Amerikaanse platenverkoop).
In de loop der jaren werd de groep een paar keer ontbonden en versterkten vele topmuzikanten de Diesel-gelederen, onder wie bassist André Versluijs (Carlsberg, Vitesse), gitarist Bas Krumperman, (Bruno Basta, The President), gitarist Hugo de Bruin, zanger/gitarist Henk Hager (The Buffoons) en drummer Kim Weemhoff (Mathilde Santing, Candy Dulfer). In 2007 zag een nieuwe bezetting van Diesel het licht, waarin de originele leden Pim Koopman, Rob Vunderink en Mark Boon werden vergezeld door bassist Werner Cornand. De oorspronkelijke bassist Frank Papendrecht overleed op 17 november 2009 aan een hartaanval. Hij werd 56 jaar oud. Nog geen week later, op 23 november 2009, overleed ook drummer/producer/songwriter Pim Koopman (ook 56) aan een hartstilstand.
In 2011 is Rob Vunderink een nieuw Dieselproject gestart met een andere spelling voor de bandnaam: Deazol. http://www.bing.com/translator

A - Down In The Silvermine  (3:00)
Written-By – M. Boon, R. Vunderink / Producer – Pim Koopman
B - Ready For Love  (2:30)
Written-By – P. Koopman / Producer – Pim Koopman

Release:  1979
Label:  Polydor Records
Catalog#  2050577

info:  http://www.ad-vinylrecords.com/component/virtuemart/?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&category_id=2&product_id=6272

      edit

0 reacties:

Post a Comment