November 26, 2016

Published 11/26/2016 by Ad-Vinylrecords with 0 comment

Gruppo Sportivo - Out There In the Jungle b/w I Can´t Stop Lovin´ You (1976) - single

Maart 1976 spelen Max, Peter en Eric tijdens een feestje in het Haagsche Kijkhuis. Zij vragen Hans Vandenburg (uit de Leo Unger Band, bekend van hun hit Run To The Sunshine) mee te spelen, hetgeen resulteert in meer repeteren en een professionelere kijk op het spelen in de band.
Zappa- en Beatlesfan Hans schrijft al enige jaren songs onder het pseudoniem VanDeFruits en is al snel de bandleider. Hij kent ook zangeres Meike Touw die zich bij de groep voegt, even later gevolgd door Josee van Iersel. Van een poster in de oefenruimte leent men de groepsnaam. De zangeressen gaan door het leven als de Gruppettes.
John van Vueren wordt de manager en bezorgt de groep behoorlijk wat optredens in de open jongerencentra. De carrière krijgt een stevige impuls als Gruppo het voorprogramma van de Nederlandse tournee van de Golden Earring mag verzorgen.
Earring-zanger Barry Hay produceert de debuutsingle Out There In The Jungle, die verschijnt bij Polydor. Het plaatje is goed voor wat radio airplay en een notering in de tipparade van Veronica.

Tracklist

A - Out There In The Jungle  (3:01)
      Written-By – Van DeFruits

B - I Can´t Stop Lovin´ You  (3:07)
      Written-By – Van DeFruits 

Credits
Producer – Barry Hay

Notes
Release: 1976
Genre: Pop
Label: Polydor Records
Catalog# 2050434

http://www.ad-vinylrecords.com/product/gruppo-sportivo-out-there-in-the-jungle-single/
      edit

0 reacties:

Post a Comment