November 20, 2016

Published November 20, 2016 by Ad-Vinylrecords with 0 comment

Hans Vermeulen - I Couldn´t Stay Away From You b/w (Mr.) Es (1976) - single

In Voorburg geboren zeer getalenteerde zanger, componist, producer, gitarist en toetsenist. Vermeulen wordt bekend met de beatband Sandy Coast.
In de jaren zeventig boekt hij successen met de groep Rainbow Train (met daarin zijn vrouw, de zangeres Dianne Marchal) en als producer van onder meer Lucifer en Anita Meyer. Ook is hij te horen op de wereldhit Stars On 45.
In de jaren tachtig maakt Sandy Coast een onverwachte maar succesvolle comeback met The Eyes Of Jenny, dat in vele landen een hit is. In die periode ontdekt Vermeulen enkele nieuwe vocale talenten: Ruth Jacott, Nadieh en Hans de Booy.
Vermeulen raakt echter privé meer en meer in de problemen, waardoor het bergafwaarts gaat met zijn carrière.
Uiteindelijk emigreert hij naar Thailand, waar hij zijn carrière op bescheiden schaal voortzet. Vermeulen ontvangt in de loop van de jaren zowel een Edison als een Gouden Harp.
Jan Rietman (piano, ex-Specs Hildebrand) treedt toe tot Rainbow Train. Ook zangeres Dianne Marchal (eigenlijke naam Hilde Vermeulen, de vrouw van Hans) voegt zich bij de band.
Hans zelf brengt in 1976 zijn soloplaat I Only Know My Name uit via Mercury, met aan Stevie Wonder verwante muziek. Daarnaast verschijnen singles onder de naam Hans Vermeulen & Rainbow Train.

Tracklist

A - I Couldn´t Stay Away From You (4:20)
      Written-By – B. Raleigh, B. Wayne

B - (Mr.) Es
      Written-By – Hans Vermeulen

Credits 
Accompanied By – Rainbow Train
Executive Producer – Peter Koelewijn
Producer – Hans Vermeulen

Notes
Release: 1976
Genre: Pop
Label: Mercury Records
Catalog# 6198092

http://www.ad-vinylrecords.com/product/vermeulen-hans-i-couldnt-stay-away-from-you-single/

0 reacties:

Post a Comment